1eetlepelgaram masalakerriemengsel, toko of zelf samengesteld
2eetlepelskorianderblaadjesfijngehakte verse
2tomaten in schijfjes
2lente-uien in dunne ringen
Instructies
Meng in een pan de yoghurt, boter, zout, gemberpoeder, pimentpoeder en
gemberwortel goed door elkaar en schep de blokjes vlees erdoor.
Stoof het vlees op zacht vuur in 2-2½ uur goed gaar.
Voeg, als er te veel vocht verdampt, af en toe ½ kop water toe.
Roer de garam masala erdoor en stoof het Vlees nog +- 10 minuten.
Schep de tomaten en lente-ui erdoor en warm alles goed door.
Strooi er, voor het serveren verse koriander over.
Serveer het gekruide rundvlees met kerrie-uien, rijst en chapatti's.
Kerrie-uien:
Bak 3 in dunne ringen gesneden grote uien in 2 eetlepels boter.
Roer er 1¼ theelepel paprikapoeder, kardemom, gemalen kruidnagel, gemalen kaneel en kerrie door.
Doe er een scheutje water bij en laat +- 30 minuten zacht bakken.
Chapatti's, krokante bloemwafels, zijn eenvoudig te maken.
Meng 2 kopjes bloem, ½ theelepel zout en ¾ kopje water. Kneed dit in 5 minuten tot een stevig deeg en laat dit 1 uur rusten.
Verdeel deeg in 12 porties en rol deze met een deegroller heel dun uit.
In een ingevette koekenpan aan beide zijden snellichtbruin en krokant bakken, tot er blaasjes op het deeg verschijnen.
Een variatie hierop zijn de komijn- en chilibroodjes.
Meng 1 kop volkorenbloem, 1/2 kop witte bloem, 1/2 theelepel chilipoeder, 1 theelepel komijnzaadjes en +- 1/2 kop warm water en kneed dit tot stevig deeg. Verdeel het in 12 stukken en rol die uit tot hele dunne ronde wafeltjes.