Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rundvleescurry van Astrid Veltman
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
600
gram
rundvlees
▢
1
grote
ui
▢
2
teentjes
knoflook
▢
3½
eetlepel
ghee
of olie
▢
2
theelepel
gemalen koriander
▢
1
theelepel
kurkuma
▢
1
theelepel
komijnpoeder
▢
1
eetlepel
melk
▢
¼
liter
yoghurt
▢
2
eetlepels
maïzena
▢
2
eetlepels
muntblaadjes
fijngehakt of koriander
▢
zout
▢
peper
uit de molen
Instructies
Snijd het vlees in blokjes van ± 2 cm, breng het met 3 dl water aan de kook en laat het op laag vuur 20 minuten koken.
Snipper de ui en de knoflook.
Roer alle specerijen met de melk glad tot een pasta.
Verhit de ghee of olie en fruit de ui en de knoflook daarin 2 minuten.
Voeg de kruidenpasta toe en bak die 1 minuut mee.
Doe het vlees en ± 2 dl kookvocht in de pan en laat het met het deksel erop 1½ uur zachtjes stoven tot het vlees gaar is.
Roer de maïzena met de yoghurt glad en voeg dit al roerend aan het vlees toe.
Breng op smaak met zout en peper en strooi er de munt over.
Lekker met rijst en komkommer, gestoofde aubergines met tomaten of een salade.
Variatie:
Snijd 500 gr bieflappen in reepjes, snipper 1 ui en snijd 4 geschilde aardappelen in blokjes.
Verhit in een braadpan 3 eetlepels olie en roerbak hierin het vlees, de ui en de aardappelen 3 minuten.
Roer er de inhoud van 1 zakje curry masala-mix (Home Gourmet) door en bak dit even mee.
Voeg ¼ liter kokosmelk toe en laat het vlees in ± ½ uur gaar worden.
Kook apart 400 gr sperziebonen gaar en schep die met 2 dl yoghurt door het vleesmengsel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Curry's
/
Rundvlees
/
Vlees
Land van herkomst
India