Rundvleescurry van Astrid Veltman

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram rundvlees
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • eetlepel ghee of olie
  • 2 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel melk
  • ¼ liter yoghurt
  • 2 eetlepels maïzena
  • 2 eetlepels muntblaadjes fijngehakt of koriander
  • zout
  • peper uit de molen

Instructies

  • Snijd het vlees in blokjes van ± 2 cm, breng het met 3 dl water aan de kook en laat het op laag vuur 20 minuten koken.
  • Snipper de ui en de knoflook.
  • Roer alle specerijen met de melk glad tot een pasta.
  • Verhit de ghee of olie en fruit de ui en de knoflook daarin 2 minuten.
  • Voeg de kruidenpasta toe en bak die 1 minuut mee.
  • Doe het vlees en ± 2 dl kookvocht in de pan en laat het met het deksel erop 1½ uur zachtjes stoven tot het vlees gaar is.
  • Roer de maïzena met de yoghurt glad en voeg dit al roerend aan het vlees toe.
  • Breng op smaak met zout en peper en strooi er de munt over.
  • Lekker met rijst en komkommer, gestoofde aubergines met tomaten of een salade.

Variatie:

  • Snijd 500 gr bieflappen in reepjes, snipper 1 ui en snijd 4 geschilde aardappelen in blokjes.
  • Verhit in een braadpan 3 eetlepels olie en roerbak hierin het vlees, de ui en de aardappelen 3 minuten.
  • Roer er de inhoud van 1 zakje curry masala-mix (Home Gourmet) door en bak dit even mee.
  • Voeg ¼ liter kokosmelk toe en laat het vlees in ± ½ uur gaar worden.
  • Kook apart 400 gr sperziebonen gaar en schep die met 2 dl yoghurt door het vleesmengsel.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Curry’s / Rundvlees / Vlees
Land van herkomst India