Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mhaans turrcarri khasta
Lamskerrie
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
800
gram
lamsbout
▢
4
middelgrote
uien
gesnipperde
▢
4
middelgrote
uien
in ringen gesneden
▢
100
gram
boter
▢
½
eetlepel
olie
▢
1
eetlepel
gemalen zwarte peper
▢
2
eetlepels
mosterdzaad
geroosterd en gemalen
▢
1
theelepel
paprikapoeder
▢
1
theelepel
kaneelpoeder
▢
2
theelepels
fenegriekzaden
gemalen licht geroosterde
▢
0,3
theelepel
gemberpoeder
▢
2
eetlepels
kruizemunt
fijngewreven gedroogde
▢
1
mespuntje
asafoetida
▢
6
dl
bouillon
van bouillonblokjes of van vlees getrokken
Instructies
Meng de gesnipperde uien, gemalen zwarte peper, gemalen geroosterde mosterdzaden, paprikapoeder en kaneelpoeder tot een pasta.
Snijd het vlees in middelgrote brokken.
Voeg aan de pasta een beetje olie toe en wrijf het vlees hiermee in.
Marineer het vlees minstens 2 uur (alternatief: plaats het gedurende de nacht in de koelkast).
Verhit de boter in een braadpan en voeg de helft van het vlees toe.
Bedek dit met de helft van de uiringen, fenegriekpoeder,gemberpoeder en knoflook.
Voeg de rest van het vlees toe en bedek het met de rest van de uiringen, etc.
Bak het vlees bruin.
Voeg nu munt en zout toe en tenslotte de bouillon.
Breng het geheel aan de kook en laat het op een laag vuur doorsudderen tot het vlees gaar is (± 1 uur).
Zorg ervoor dat het vlees steeds onder de bouillon staat (eventueel water toevoegen).
Voeg, alvorens op te dienen, een snufje asafoetida toe en meng alles goed door elkaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Curry's
/
Lamsvlees
Land van herkomst
India