Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hot curry met vis en sereh
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1 ½
theelepel
kurkuma
▢
zout
▢
600
gram
visfilets
grote in 8 stukken
▢
1
ui
in stukken
▢
3
teentjes
knoflook
▢
2
theelepels
gemberwortel
fijngesneden
▢
2
serehstengels
gebruik alleen het zachte dikke gedeelte
▢
2
tomaten
rijpe
▢
1
rode chilipeper
▢
4
eetlepels
olie
▢
2
theelepels
koriander
gemalen
▢
1
theelepel
komijn
gemalen
▢
2
theelepels
kerriepoeder
▢
2
dl
kokosmelk
blik
▢
2
dl
kippebouillon
van tablet of visbouillon
▢
1½
theelepels
limoensap
▢
zout
▢
peper
Instructies
Vermeng de kurkuma met zout, wrijf de vis hiermee in en laat het mengsel ± 10 minuten intrekken.
Wrijf de ui, knoflook, gember, sereh, tomaten, rode peper en 1 eetlepel olie in een vijzel tot een pasta of pureer ze in een keukenmachine.
Verhit 2 eetlepels olie, bak de vis hierin aan beide zijden ± 1 minuut en neem de vis uit de pan.
Verhit opnieuw 1 eetlepel olie in de pan en laat de koriander, de komijn en het kerriepoeder hierin ± 1 minuut zachtjes bakken.
Voeg het uienmengsel toe en bak dat op heel zacht vuur ± 5 minuten mee.
Schenk de kokosmelk en de bouillon erbij en laat het mengsel ± 8 minuten koken tot de saus iets dikker wordt.
Breng de saus met limoensap, zout en peper op smaak.
Doe de vis in de saus en verwarm het geheel nog ± 4 minuten.
Serveer er gekookte witte rijst bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Curry's
/
Vis
Land van herkomst
India