Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Masor jhol
viscurry uit Assam
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
zeewolf
schoongemaakte / in stukjes van ± 2 cm
▢
½
theelepel
kurkuma
▢
½
theelepel
komijn
gemalen
▢
½
theelepel
korianderpoeder
▢
1
theelepel
zout
▢
2
groene chilipepers
fijngehakte
▢
1
ui
fijngehakte
▢
knoflook
Fijngehakte / en gemberwortel
▢
¼
theelepel
komijnzaad
▢
½
theelepel
mosterdzaad
▢
koriander
versgehakte
▢
2
tomaten
in plakjes
Instructies
Wrijf de vis in met de kurkuma, de gemalen konijn, het korianderpoeder, het zout en de fijngehakte chilipeper.
Verhit 1 eetlepel olie in een braadpan en bak de stukjes vis hierin ± 2 minuten aan beide kanten.
Neem de stukjes vis uit de pan en laat ze uitlekken.
Fruit in de achtergebleven olie achtereenvolgens de komijn- en mosterdzaadjes, de knoflook, de gember en de ui.
Voeg dan de plakjes tomaat toe en laat het mengsel ± 5 minuten koken.
Voeg tenslotte de stukjes vis toe en laat de curry nog ± 10 minuten sudderen.
Serveer er rijst bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Curry's
/
Vis
Land van herkomst
India