Masor jhol
viscurry uit Assam
Ingrediënten
- 500 gram zeewolf schoongemaakte / in stukjes van ± 2 cm
- ½ theelepel kurkuma
- ½ theelepel komijn gemalen
- ½ theelepel korianderpoeder
- 1 theelepel zout
- 2 groene chilipepers fijngehakte
- 1 ui fijngehakte
- knoflook Fijngehakte / en gemberwortel
- ¼ theelepel komijnzaad
- ½ theelepel mosterdzaad
- koriander versgehakte
- 2 tomaten in plakjes
Instructies
- Wrijf de vis in met de kurkuma, de gemalen konijn, het korianderpoeder, het zout en de fijngehakte chilipeper.
- Verhit 1 eetlepel olie in een braadpan en bak de stukjes vis hierin ± 2 minuten aan beide kanten.
- Neem de stukjes vis uit de pan en laat ze uitlekken.
- Fruit in de achtergebleven olie achtereenvolgens de komijn- en mosterdzaadjes, de knoflook, de gember en de ui.
- Voeg dan de plakjes tomaat toe en laat het mengsel ± 5 minuten koken.
- Voeg tenslotte de stukjes vis toe en laat de curry nog ± 10 minuten sudderen.
- Serveer er rijst bij.