Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Scampi's in kokosnootsaus
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
blik
kokosnootmelk
van 420 gr
▢
500
gram
scampi's
gepelde
▢
2
theelepels
komijnzaadjes
▢
2
theelepels
korianderzaadjes
▢
1
theelepel
kurkuma
▢
1
eetlepel
gember
geraspte verse
▢
6
teentjes
knoflook
fijngesneden
▢
5
eetlepels
pinda-olie
▢
1
grote
ui
in dunne reepjes
▢
8
gedroogde
van zaad ontdane, rode chilipepers
▢
zout
Instructies
Maal de chilipepers met de komijn- en korianderzaadjes.
Vermeng de kokosnootmelk met de gemalen kruiden, de kurkuma, de gember en de knoflook.
Bak de uien 15 minuten in de olie, tot de randen roodbruin worden.
Roer regelmatig.
Voeg het kokosmelk-kruidenmengsel toe en kook tot het vocht is verdampt.
Blijf nog 10 minuten al roerend koken.
Giet er 5 dl water bij en laat sudderen tot een romige saus is ontstaan.
Voeg zout naar smaak toe.
Roer de scampi's door de saus en kook nog een paar minuten tot ze gaar zijn.
Serveer met gestoomde rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
Land van herkomst
India