Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chalow
Afghaanse rijst
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
Basmati rijst
▢
1
tl
zout
▢
1
tl
olie
Instructies
Spoel 400 gr basmatirijst driemaal met koud water en laat de rijst dan 30 minuten weken.
Breng ineen grote pan 1½ liter water aan de kook.
Giet de rijst af en doe hem 5 minuten in het kokende water.
Laat de rijst uitlekken, doe hem terug in de pan en voeg er ¼ liter water, 1 theelepel zout en 1 eetlepel maïsolie bij.
Laat dit op laag vuur sudderen tot de rijst alle vloeistof heeft opgenomen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rijst
Land van herkomst
Afganistan