Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Safaid Channe
Porties:
6
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
koppen
kikkererwten
gekookte
▢
1
kop
kookvocht van kikkererwten
▢
¼
kop
olie
▢
2
koppen
uien
fijngehakte
▢
2
theelepel
knoflook
gehakte
▢
2
eetlepels
gember
fijngehakte verse
▢
2
theelepel
gemalen koriander
▢
⅓
theelepel
gemalen kardemom
▢
1½
theelepel
citroensap
▢
¼
theelepel
rode peper
▢
¼
theelepel
zwarte peper
▢
1
tomaat
gehakte
▢
1
theelepel
zout
Instructies
Verhit de olie in een grote pan en bak de uien 5 minuten.
Voeg de knoflook en gember toe en roerbak 2 minuten.
Voeg alle kruiden en het citroensap toe en roerbak 2 minuten.
Voeg de tomaten toe en bak nog 5 minuten.
Voeg het kookvocht, zout en 1½ dl water toe, doe de deksel op de pan en laat op laag vuur 10 minuten sudderen.
Voeg kikkererwten toe en kook nog 10 minuten met de deksel op de pan.
Serveer gegarneerd met uisliertjes en groene chilipepers.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef er naan bij.
1 kop = maatbeker 2.4 dl inhoud.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Curry's
Land van herkomst
India