Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Khatte Channe
Porties:
6
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
koppen
kikkererwten
gekookte / vocht bewaren
▢
1
eetlepel(s)
tamarindepasta
▢
1½
dl
olie
▢
1½
kop
uien
dun gesneden
▢
2
eetlepel(s)
knoflook
fijngesneden
▢
½
theelepel
kurkuma
▢
½
theelepel
rode peper
▢
1
kop
tomaten
gehakte
▢
1
eetlepel(s)
gember
geraspte verse
▢
1¼
theelepel
garam masala
▢
1¼
theelepel
komijn
gemalen
Instructies
Verhit de olie in een grote pan en bak de uien 20 minuten.
Roer regelmatigom aanbakken te voorkomen.
Voeg de knoflook toe en laat die 2 minuten meebakken.
Voeg de kurkuma en peper toe.
Roer goed door elkaar en voeg dan de tomaten en gember toe.
Kook nog ongeveer 5 minuten.
Voeg er de tamarinde en 2 1/2 dl kikkererwtenvocht bij.
Doe de deksel op de pan en laat 15 minuten sudderen.
Voeg de kikkererwten, garam masala en komijn toe en laat nog 10 minuten sudderen.
Voeg eventueel zout toe.
Serveer gegarneerd met uisliertjes en fijngehakte groene chilipeper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Noot: 1 kop = maatbeker 2.4 dl.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Curry's
Land van herkomst
India