Meng 1 eetlepel ketjap manis, 1 eetlepel ketjap asin, de knoflookpoeder, de viskruiden, de sambal, 1 eetlepel Greensweet Stevia Brown en een scheutje knoflook-chili-olie met elkaar en marineer hiermee de zalmmoot minimaal 1 uur, liefst langer.
Verwarm de airfryer (ik heb de Philips XL gebruikt) vóór op 200 graden en bereid daarin de zalm 10 minuten.
(Al is de zalm aan de binnenkant nog niet helemaal gaar, maakt dat niet uit. Hij gaart verder in de pan).
Pluis de zalm uit elkaar.
Verhit een scheutje becel in een wok en fruit hierin de ui, het gerookt paprikapoeder, de gembersiroop, 1 eetlepel Greensweet Stevia Brown, 1 eetlepel ketjap manis en 1 eetlepel ketjap asin een minuut of 4.
Voeg de gepluisde zalm en de barbecuesaus toe en roerbak een minuut of 3.
Serveer de zalm met de bietjes eroverheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Gegeten met een pofaardappel met kruidenkaas, peultjes en worteltjes