Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sambal ketjap Terlaloeh Pedis
Sambal ketjap erg heet
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
zakje
droge rawit
▢
1
stukje
trassi
▢
1
eetlepel(s)
bruine basterdsuiker
▢
2
tenen
knoflook
fijngehakt
▢
azijn
citroensap
▢
ketjap
Instructies
Kook de rawit in water gaar.
De rawit is gaar als hij tussen de vingers is fijn te knijpen.
Uit laten lekken in een vergiet.
Wrijf dan de trassi, knoflook en rawit tezamen goed fijn (vleesmolen).
Doe het mengsel in een schaal of potje en maak het af met ketjap, suiker en azijn (citroensap).
Notities / Tips / Wijnadvies
Let goed op de smaak, de azijn mag niet overheersen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Saus
Land van herkomst
Indonesië