Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sambal Brandal 1
gebakken sambal
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
12
rode lomboks
of groene lomboks
▢
8
kemiries
fijngestampt
▢
1
stukje
trassi
▢
2
eetlepel(s)
citroensap
▢
2
blaadjes
djeroek poeroet
▢
1
grote
ui
fijngestampt
▢
2
tenen
knoflook
fijngehakt
▢
olie
▢
zout
Instructies
Stamp of maal de lomboks.
Denk weer aan de vleesmolen.
De groene lombok moet eerst even gepoft worden.
Vermeng dit met de fijngestampte kemirie en trassi.
Fruit dan in ca. 1 kopje olie de knoflook en de ui.
Doe er het mengsel bij.
Braad het geheel op onder toevoeging van de citroensap, de blaadjes djeroek poeroet en wat zout.
Roer regelmatig door en temper het vuur.
Als de olie grotendeels is ingetrokken is de sambal klaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Saus
Land van herkomst
Indonesië