Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sambal Brandal 2
Gebakken sambal
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
10
lomboks
gesnipperde
▢
8
gepofte
kemiries
▢
1
theelepel
trassi
▢
2
blaadjes
djeroek poeroet
▢
1
stukje
asem
walnootgrootte
▢
2
eetlepel(s)
olie
▢
zout
Instructies
Stamp de kemiries fijn en wrijf ze samen met de lombok, trassi en zout.
Maak van de asem 3 eetlepels asemwater.
Fruit de gewreven kruiden en voeg het asemwater en djeroek poeroet toe.
Even laten doorkoken tot hij indikt.
Magnetron:
Verwarm de olie in een glazen litermaat onafgedekt op 100%.
Voeg de gewreven kruiden en djeroek poeroet toe en verwarm alles weer onafgedekt 2-3 min. op 100%.
Roer het asemwater erdoor en laat alles onafgedekt ca. 5 min. op 50% sudderen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze sambal is erg scherp.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Magnetron koken
/
Saus
Land van herkomst
Indonesië