Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sambal Goreng Kool 4
gekruiden kool
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
gram
fijngesneden kool
▢
3
eetlepel(s)
gesneden uien
▢
1
teen
knoflook
fijngesneden
▢
1
theelepel
sambal oelek
▢
1
theelepel
trassi
▢
1
theelepel
laos
▢
1
theelepel
Javaanse suiker
▢
1
spriet sereh
▢
1
salamblaadje
▢
⅛
blok santen
▢
2
eetlepel(s)
olie wat zout
Instructies
Was de fijngesneden kool.
Wrijf ui, knoflook, sambal, trassi, laos met de suikeren wat zout tot een brij.
Fruit dit alles in de olie tot de uien geel zijn.
Voeg dan de kool toe en fruit die een paar minuten mee tot ze slap is.
Doe vervolgens de santen, sereh en de salam erbij en als de massa erg droog wordt, een scheutje water toevoegen.
Laat het gerecht stoven tot de olie uit de santen komt, ca. 5-6 min.
De kool mag niet helemaal gaar worden.
Verwijder de salam en sereh voor het opdienen.
Magnetron:
Verwarm de olie in een magnetronschaal van ten minste 1liter inhoud onafgedekt ca. 2 min. op 100%.
Voeg de fijngewreven massa toe en verwarm deze onafgedekt 2 a 3 min. op 100%.
Doe de santen, sereh, salam en eventueel wat water bij en verwarm alles onafgedekt 3 a 4 min. op 100%.
Roer tussendoor eenmaal door.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Basisrecept
/
Bijgerecht
/
Saus
Land van herkomst
Indonesië