Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sambal Goreng boontjes van de Koninklijke Marine v2
Gekruiden boontjes
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
boontjes
▢
500
gram
varkenspoelet
▢
1
ui
fijngesneden
▢
1
teen
knoflook
fijngehakt
▢
1
theelepel
laos
▢
6
eetlepel(s)
olie
▢
2
blokjes
goudbouillon
▢
½
kopje
melk
▢
¼
blok
santen
Instructies
Was en breek de boontjes. Kook de poelet gaar en bewaar de bouillon.
Fruit in de olie de fijngesneden ui, knoflook en laos.
Voeg de poelet toe en laat die ca. 5min. mee fruiten.
Hierna gaan de bouillonblokjes, de bouillon, het vlees en boontjes erbij.
Tenslotte de melk of santen toevoegen en alles op een zacht vuur gaar sudderen.
Deksel niet op de pan, anders gaat de melk of santen schiften.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Basisrecept
/
Bijgerecht
/
Saus
Land van herkomst
Indonesië