Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sambal Goreng boontjes van de Koninklijke Marine v3
Gekruiden boontjes in pittige kokossaus
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
uien
▢
2
tenen
knoflook
▢
4
kemirienoten
▢
1
plakje
laoswortel
▢
400
gram
sperziebonen
▢
2
eetlepels
olie
▢
½
eetlepel
asem
▢
2
theelepel
sambal oelek
▢
3
gepelde
tomaten
▢
1
spriet sereh
5 cm
▢
2
blaadjes
salam
▢
½
liter
santen
▢
1
stukje
trassi
▢
½
schijf
Javaanse suiker
▢
zout
Instructies
Maak de uien, knoflook, kemiries en laos fijn in een keukenmachine.
De boontjes wassen, in schuine stukken snijden en 2 min.
In kokend water blancheren.
Afgieten en uit laten lekken. In een braadpan olie verhitten en het uikruidenmengsel 2 min. zachtjes fruiten.
Dan de sambal, asem, tomaat, sereh en salam toevoegen.
15 min. laten bakken totdat het vocht verdampt is.
Dan de santen, trassi, suiker en zout erbij doen.
Aan de kook brengen en zonder deksel laten inkoken tot de helft.
Boontjes toevoegen en in 5 min. gaarkoken.
Laten afkoelen.
Opdienen:
Boontjes in 5 min. heet laten worden,
Sereh en salam verwijderen en overdoen op een schaal.
Op een rechaud warm houden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Basisrecept
/
Bijgerecht
/
Saus
Land van herkomst
Indonesië