Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sambal Goreng van vis
gekruiden vis
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
kabeljauw
gefileerd
▢
3
eetlepel(s)
uien
gesneden
▢
1
teen
knoflook
gesneden
▢
1
theelepel
sambal oelek
▢
1
theelepel
trassi
▢
½
theelepel
koenjit
▢
1
theelepel
laos
▢
3
gepofte
kemiries
▢
1
stukje
asem
op walnootgrootte
▢
1
spriet sereh
▢
1
dl
olie zout
Instructies
Was de kabeljauw, wrijf ze in met zout en laat dit enige tijd intrekken.
Droog de filets daarna af en snijd ze in 8 grove stukken.
Maak de olie heet en bak de vis goudbruin en laat de stukken vis uitlekken.
Wrijf uien, knoflook, sambal,trassi, laos, koenjit en kemirie tot een brij.
Zeef de olie en gebruik 2 eetlepels om de kruidenbrij in te fruiten.
Doe dan de vis hierin weer terug.
Week de asem in dl water en maak hiermee het gerecht af.
Vis om en om scheppen voor het serveren.
Magnetron:
Voor de bereiding in de magnetron wordt de vis niet gezouten en niet gebakken.
Verwarm 2 eetlepels olie in een magnetronschaal van tenminste 2 liter inhoud onafgedekt ca. 2 min. op 100%.
Roer de fijngewreven massa erdoor en verwarm onafgedekt 2 à 3 min. op 100%.
Schep de stukken vis erdoor en verwarm deze afgedekt 4 à 5 min. op 100%.
Voeg het asemwater toe en verwarm de schotel nog afgedekt 1 à 2 min. op 100%.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Vis
Land van herkomst
Indonesië