Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sambal Goreng perentil
gekruiden rundergehakt
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
rundergehakt
▢
1
grote
aardappels
in blokjes
▢
50
gram
peultjes
in stukjes van 1 cm
▢
3
eetlepel(s)
ui
gesneden
▢
2
tenen
knoflook
gesneden
▢
1
theelepel
sambal oelek
▢
1
ei
▢
1
salamblaadje
▢
1
theelepel
javaanse suiker
▢
asem
walnootgrootte
▢
4
eetlepel(s)
olie
▢
1
theelepel
laos
▢
zout
▢
⅛
blok
santen
Instructies
Zout het gehakt, maak het aan met het ei en draai balletjes.
Wrijf ui, knoflook,sambal, laos en suiker tot een brij.
Maak van de asem met 1 dl water asemwater.
Fruit het kruidenmengsel in de olie tot de uien geel zijn.
Voeg hier de balletjes aan toe en schep ze voorzichtig om en om.
Als de balletjes half gaar zijn, doe er dan de blokjes aardappel en peultjes bij en laat die enkele minuten meebakken.
Voeg dan het asemwater toe, de santen en salam.
Laat alles nog even doorstoven.
Magnetron:
Verwarm de olie in een magnetronschaal van tenminste 2 liter inhoud onafgedekt ca. 3 min. op 100%.
Roer de fijngewreven massa erdoor en smoor onafgedekt 2 a 3min. op 100%.
Schep de balletjes erdoor en verwarm deze onafgedekt 2 min. à 3 min. op 100%.
Doe de blokjes aardappel en peultjes erbij en verwarm onafgedekt 2 a 3min. op 100%.
Roer tenslotte het asemwater, de santen en salam erdoor en verwarm alles afgedekt in 8 a 10 min. op 50%.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Basisrecept
/
Bijgerecht
/
Rundvlees
/
Saus
/
Vlees
Land van herkomst
Indonesië