Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sambal goreng babi taotjo
gekruiden varkenvlees speciaal
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
gram
varkensvlees
▢
3
eetlepel(s)
taotjo
▢
3
fijngesneden
lomboks
▢
1
rode paprika
in blokjes
▢
1
ui
fijngesneden
▢
2
tenen
knoflook
fijngehakt
▢
1
theelepel
laos
▢
1
stukje
trassi
▢
1
stukje
asem
▢
½
eetlepel(s)
bruine basterdsuiker
▢
nootmuskaat
▢
ketjap manis
▢
zout
Instructies
Fruit in wat olie de ui, knoflook, trassi, lombok (of paprika) en de asem.
Is de ui bruin, dan het vlees erbij en krokant laten worden.
Hierna wat ketjap, de taotjo en suiker toevoegen. N
u ca. 10 min. laten sudderen en afkruiden met zout en nootmuskaat.
Het geheel mag niet te droog worden.
Voorkom dit door een weinig water toe te voegen.
Niet te groot vuur gebruiken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Opdienen bij witte rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Basisrecept
/
Bijgerecht
/
Saus
Land van herkomst
Indonesië