Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sambal Goreng ajam kering
gekruide droge kip
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kip
à 1000 gram
▢
1
grote
ui
fijngesneden
▢
2
tenen
knoflook
fijngehakt
▢
1
stukje
trassi
▢
5
kemiries
fijngestampt
▢
1
theelepel
laos
▢
1
eetlepel(s)
sambal oelek
▢
1
eetlepel(s)
bruine basterdsuiker
▢
1
blaadje(s)
salam
▢
nootmuskaat
▢
zout
▢
peper
Instructies
Snij de kip in stukken en wrijf de stukken kip in met zout, peper en nootmuskaat.
Laat dit 30 min. intrekken.
Meng intussen de ui, knoflook, trassi, sambal en kemirie goed door elkaar.
Ook de suiker naar eigen smaak (hoe meer sambal, des te meer suiker, maar niet te zoet).
Bak de stukken kip in de olie knappend bruin en gaar.
Daarna laten uitlekken.
In de overgebleven bakolie wordt het mengsel gedaan met de laos en salam.
Zijn de uien bruin, dan de kip er weer bij laat dit 15 min. op een klein vuur intrekken.
De kip moet goed droog zijn, dus gebruik niet teveel olie.
Opdienen met witte rijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Ook heerlijk uit het vuistje bij de borrel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Basisrecept
/
Bijgerecht
/
Gevogelte
/
Kip
Land van herkomst
Indonesië