Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sambal Goreng betawi asem manis
gekruiden kip of varkenvlees
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kip
à 1200 gram
▢
750
gram
varkensvlees
▢
5
rode lomboks
fijngesneden
▢
1
grote
ui
fijngesneden
▢
2
tenen
knoflook
fijngehakt
▢
2
eetlepel(s)
asemwater
▢
2
eetlepel(s)
trassiwater
▢
1
eetlepel(s)
bruine basterdsuiker
▢
½
kopje
azijn
▢
zout
Instructies
Wrijf de kip of vlees (in stukken) met zout in en in olie bakken.
De kruiden mengen met het vleesvocht en over de kip of vlees gieten.
Samen laten doorkoken totdat het ingedikt is.
Daarna de suiker en azijn er door heen roeren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer bij witte rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Basisrecept
/
Bijgerecht
/
Saus
Land van herkomst
Indonesië