Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sambal Goreng Tempeh
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
plak
tempeh
▢
2
fijngesneden
uien
▢
1
teen
knoflook
fijngehakt
▢
3
theelepel
laos
▢
1
eetlepel
ketjap manis
▢
2
blaadjes
salam
▢
1
stukje
trassi
▢
nootmuskaat
▢
zout
Instructies
Snij de tempeh in reepjes van 4 cm lang en ½ cm dik.
Bak de tempeh in olie goudbruin en laat het uitlekken.
Fruit dan in wat olie de uien, knoflook, trassi.
Doe er dan wat sambal, laos, zout en nootmuskaat bij.
Zet het vuur laag en doe er de uitgelekte tempeh en salam bij.
Roer alles goed door elkaar en vermeng nog met de ketjap.
Af laten koelen en koud serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Saus
Land van herkomst
Indonesië