Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sambal Goreng tempeh 3
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
½
plak
tempeh
▢
3
eetlepel(s)
ui
gesneden
▢
1
teen
knoflook
fijngesneden
▢
1
theelepel
sambal oelek
▢
1
theelepel
trassi
▢
1
theelepel
laos
▢
1
theelepel
javaanse suiker
▢
1
spriet
sereh
▢
6
eetlepel(s)
olie
▢
1
blaadjes
salam
▢
⅛
blok
santen
▢
2
walnoot
▢
zout
▢
asem
Instructies
Snijd de tempeh in dobbelstenen van 2 cm.
Week de asem met het zout in 8 eetlepels water, zeef dit en laat de blokjes tempeh hierin ca. 15 min. marineren.
Af en toe omscheppen.
Wrijf uien, knoflook, sambal, trassi, laos en suiker tot een brij en fruit dit in de olie.
Voeg de tempeh toe en bak die mee.
Doe erdan de santen, sereh, salam en 8 eetlepels water bij.
Stoof alles ca. 10 min.
Magnetron:
Marineer de tempeh zoals aangegeven.
Verwarm de olie in een magnetronschaal van tenminste 1 liter inhoud onafgedekt ca. 3 min. op 100%.
Roer de fijn gewreven massa erdoor en verwarm onafgedekt 2 a 3 min. op 100%.
Voeg de blokjes tempeh toe en verwarm alles onafgedekt 1 a 2 min. op 100%.
Roer de ingrediënten erbij en verwarm alles afgedekt in 4 a 6 min. op 50%.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Magnetron koken
/
Saus
Land van herkomst
Indonesië