Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sajoer toemis katjang pandjang
gekruiden boontjs met gernalen
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
gram
varkensvlees
▢
50
gram
garnalen
▢
500
gram
sperziebonen
▢
3
fijngesneden
uien
▢
2
tenen
knoflook
fijngehakt
▢
1
stukje
trassi
▢
1
theelepel
laos
▢
2
blaadje(s)
salam
▢
1
kopje
santen
▢
nootmuskaat
▢
zout
▢
peper
Instructies
De blokjes vlees vooraf kruiden met wat zout, peper,nootmuskaat en laos.
Trek in 1 liter water bouillon van het vlees (de blokjes moeten erg klein zijn).
De boontjes kan men intussen half gaar koken en laten uitlekken.
Fruit in wat olie de uien, knoflook en de trassi.
Doe er dan de garnalen bij. Is het vlees gaar, doe er dan het gefruite garnalen mengsel bij.
Daarna de uitgelekte boontjes.
Op een klein vuur ca. 15 min. met de santen laten koken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Saus
/
Varkensvlees
/
Vis
/
Vlees
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Indonesië