Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sajoer lodeh BanDoeng
gekruiden groenten met vlees en garnalen
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
gram
varkensvlees
in stukjes
▢
1
blokjes
bouillon
▢
2
uien
fijngesneden
▢
1
teen
knoflook
fijngehakt
▢
1
stukje
asem
▢
½
witte kool
grof gesneden
▢
10
worteltjes
in rondjes
▢
150
gram
taugé
▢
100
gram
garnalen
▢
1
kopje
santen
▢
250
gram
sperziebonen
in stukken
▢
2
blaadje(s)
salam
▢
1
theelepel
kentjoer
▢
zout
▢
peper
Instructies
Trek in 1 liter water, waarin de stukjes vlees, kentjoer, bouillonblokje en salam, een bouillon en zet op een klein vuur.
Fruit in wat olie de uien, knoflook en de garnalen.
Doe dit met alle groenten in de bouillon.
Vergeet het stukje asem niet. Als laatste het kopje santen erbij en alles goed gaar koken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een sajoer wordt altijd bij witte rijst gegeten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Saus
Land van herkomst
Indonesië