Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sajoer asem tomaat, tahoe dan oedang
gekruiden tomaat met tahoe en garnalen
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
dl
bouillon
sterke
▢
½
blok
tahoe
in blokjes
▢
500
gram
tomaten
harde halfrijpe
▢
100
gram
garnalen
voorgekookte
Kruiden:
▢
3
eetlepels
uien
gesnipperde
▢
2
tenen
knoflook
gesnipperde
▢
1
theelepel
sambal oelek
▢
1
theelepel
trassi
▢
1
eetlepel
asemwater
▢
1
theelepel
laos
▢
2
theelepel
Javaanse suiker
▢
1
salamblaadje
▢
zout
Instructies
Breng bouillon met asemwater, salam, kruiden en garnalen aan de kook.
Laat dit zachtjes ca. 6 min. trekken.
Voeg de blokjes tahoe toe.
Na ca. 5 min. de tomaten erbij en laat ze even mee aan de kook komen.
Draai het vuur uit.
Laat deze sajoer nog een poos staan zodat de smaak van kruiden en garnalen in de tahoe kan trekken.
Magnetron:
Halveer de hoeveelheden.
Doe de bouillon, asemwater, salam en kruiden in een magnetronschaal van 2 liter inhoud en breng alles afgedekt in 3 a 4 min. op 00% aan de kook.
Doe de tahoe, garnalen en tomaten erbij en verwarm alles 2 a 3 min. op 50%.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Magnetron koken
Land van herkomst
Indonesië