Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sajoer toemis peultjes dan oedang
gekruiden peultjes met garnalen
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
peultjes
▢
100
gram
garnalen
gekookte
▢
½
liter
kippenbouillon
▢
2
eetlepel(s)
olie
▢
3
eetlepel(s)
uien
gesnipperde
▢
1
teen
knoflook
gesnipperde
▢
1
theelepel
laos
▢
½
theelepel
djahé
▢
½
theelepel
sambal oelek
▢
zout
Instructies
Wrijf uien, knoflook, sambal, laos en djae tot een brij en bak dit mengsel in de olie.
Bak de peultjes even mee.
Voeg dan de bouillon toe, daarna de garnalen en kook dit zachtjes tot de peultjes half gaar zijn.
Magnetron:
Halveer de hoeveelheden.
Verwarm de olie in een magnetronschaal van ca. 1 liter inhoud onafgedekt 1 min. op 100%.
Roer er dan het fijngewreven kruidenmengsel door en fruit het onafgedekt 1 a 2 min. op 100%.
Doe er dan de bouillon en de peultjes bij en verwarm alles afgedekt 7 a 8 min. op 100%.
Vlak voor het opdienen de garnalen erdoor roeren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Magnetron koken
/
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Indonesië