Week de champignons tenminste 30 min. in lauw water.
Spoel de mosselen onder de kraan even af.
Breng 1 liter water aan de kook met de rijstwijn (of droge sherry), knoflook en sojasaus.
Doe er de mosselen bij en laat dit ca. 5 min. koken tot alle mosselen open zijnen roer ze regelmatig om.
Schud de mosselen op een zeef en vang het kookvocht op.
Haal de mosselen uit de schalen.
Vul de mosselbouillon met kokend water aan tot 1 liter.
Wanneer de bouillon niet krachtig genoeg is, brokkel er dan een deel van een kippenbouillontablet doorheen.
Kook de uitgelekte champignons ca. 3 min. in deze bouillon en doe er dan de in stukjes gesneden bamboespruiten bij.
Bind de soep met de maïzena, aangemaakt met rijstwijn (of droge sherry) en sojasaus en warm de mosselen erin op.
Magnetron:
Halveer de hoeveelheden.
Doe de schoongemaakte mosselen ineen magnetronschaal van tenminste 2 liter en verwarm ze afgedekt 5-6 min. op 100% tot alle mosselen open zijn.
Verwijder de schelpen en vang het vocht op.
Giet 4 dl water met de rijstwijn (of droge sherry), knoflook, soja en mosselvocht in een magnetronschaal van tenminste 1 liter en breng alles afgedekt in 6-7 min. op 100% aan de kook.
Voeg de geweekte champignons en stukjes bamboespruiten toe en verwarmde soep afgedekt 3-4 min. op 30%.