Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chinese kippensoep met asperges en krab
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
stukken
kippenborst
500 gram
▢
1
blik
soepasperges
stukjes
▢
2
eieren
▢
1
liter
kippenbouillon
▢
1
eetlepel
sojasaus
▢
2
eetlepel
maïzena
▢
3
eetlepel
uien
gesnipperde
▢
1
teen
knoflook
geperste
▢
1
eetlepel
olie
▢
1
snuf
ve-tsin
▢
zout
▢
peper
▢
1
eetlepel
krab
uit blik
Instructies
Snijd het vlees van de borststukken in nette dunne plakjes.
Marineer ze in een papje van maïzena, aangelengd met wat water (asperges vocht), knoflook, peper en zout naar smaak, ve-tsin en sojasaus.
Zet de botten met restjes aanhangend vlees op met de uien in de bouillon en laat dit ca. 45 min. trekken.
Haal de botten uit de bouillon en voeg de gemarineerde plakjes vlees toe.
Laat die ca. 10 min. meekoken tot ze gaar zijn.
Roer er dan de stukjes asperges en het krabvlees doorheen.
Laat de stukjes asperges goed warm worden en roer voor het opdienen de geklopte eieren erdoor.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Soep
/
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Indonesië