Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Babi kalimantan
gekruiden varkensvlees uit kalimantan
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
flinke
hamlappen
▢
1
grote
ui
fijngesneden
▢
2
tenen
knoflook
fijngehakt
▢
½
theelepel
kruidnagel
▢
1
theelepel
djahé
▢
2
eetlepel(s)
citroensap
▢
peper
▢
zout
Instructies
Kook de lappen met wat zout in water gaar.
Laat ze uitlekken.
Fruit in wat olie de knoflook en de uien.
Haal dit uit de pan.
Bak in dezelfde olie het vlees knappend bruin.
Dus niet te weinig olie nemen.
Voeg dan peper, zout, kruidnagel, djahé, citroensap en 2 kopjes van de overgebleven bouillon toe.
Laat het geheel ca. 10 min. doorstoven.
Het vlees kan heel blijven of in stukjes gesneden worden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer bij witte rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Indonesië