Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Belantjang Daging
gekruiden rundvlees uit Timor
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
rundvlees
half vet
▢
2
eetlepel(s)
olie
▢
¼
liter
water
▢
3
eetlepel(s)
uien
gesnipperd
▢
1
teen
knoflook
gesnipperd
▢
1
theelepel
sambal oelek
▢
1
theelepel
trassi
▢
1
theelepel
Javaanse suiker
▢
1
eetlepel(s)
ketjap manis
▢
zout
▢
peper
Instructies
Snijd het vlees in dobbelstenen, bestrooi ze met peper, zout en suiker.
Laat ze 1 uur staan.
Af en toe omscheppen.
Dan bakken in de olie en als ze bruin zijn, de uien, knoflook en sambal met trassi toevoegen.
Maak de jus af met wat water, ketjap en stoof het vlees tot het gaar is.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rundvlees
Land van herkomst
Indonesië