Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ajam ketjap 2
kip in een kruidige ketjapsaus
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kip
van ca. 800 gram
▢
6
eetlepel(s)
olie
▢
2
eetlepel(s)
azijn
▢
3
eetlepel(s)
uien
gesnipperde
▢
1
theelepel
peper
▢
½
theelepel
nootmuskaat
▢
3
kruidnagels
▢
2
eetlepel(s)
ketjap manis
Instructies
4 stukken en wrijf ze in met zout, peper en nootmuskaat. Bak ze in de olie goudbruin.
Bak de laatste minuten de uien mee tot ze geelbruin zijn. Voeg dan een scheut water toe en maak de
Bak de laatste minuten de uien mee tot ze geelbruin zijn.
Voeg dan een scheut water toe en maak de saus af met de ketjap en azijn.
Magnetron:
Snijd de kip in 4 stukken, wrijf ze in met zout en peper en nootmuskaat.
Verwarm de olie in een magnetronschaal van tenminste 1 liter onafgedekt 1 à 2 min. op 100%.
Schep er de uien door en fruit het mengsel onafgedekt 2 à 3 min. op 100%.
Roer er dan de ketjap, azijn en kruidnagels door en leg de kip erop.
Maak de kip afgedekt in 18 à 20 min. op 70% gaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Magnetron koken
Land van herkomst
Indonesië