Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Jeera Pani
Porties:
4
personen
Total time
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
eetlepels
komijnzaadjes
▢
5¾
dl
water
▢
2½
gedroogde rode chilipepers
▢
15
gram
muntblaadjes
fijngehakte of 1 theelepel gedroogde munt
▢
1
theelepel
zout
▢
1
theelepel
suiker
▢
1
eetlepel
citroensap
Instructies
Verhit een gietijzeren pan en rooster de komijnzaadjes erin tot ze iets donkerder zijn.
Doe de zaadjes in een vijzel en vergruis ze (niet fijnwrijven).
Doe het water in een steelpan en breng het aan de kook.
Voeg de komijn, chilipepers, munt, zout en suiker toe, doe het deksel op de pan en laat het een kwartier pruttelen.
Roer het citroensap erdoor.
Haal de pan van het vuur en giet de drank na het afkoelen in hoge glazen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst
India