Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ajam Santen Dengan Ramboetan
kip in kokossaus met ramboetans
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
kipfilets
▢
4
ramboetans
bijna rijpe
▢
1½
eetlepel
olie
▢
1
kleine
ui
gesnipperde
▢
1
teen
knoflook
▢
1
eetlepel
gemberwortel
▢
2
theelepel
javaanse
▢
suiker
▢
1
theelepel
zout
▢
2
theelepel
Javaanse kerrie
▢
2
deciliter
dikke santen
Instructies
Maak de filets droog en snij ze in blokjes van 1 cm.
Breek de schillen van de ramboetans, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in stukjes.
Fruit de ui tot hij glazig ziet.
Voeg de blokjes kip toe en bak ze mee tot ze verkleuren.
Voeg dan de gehakte knoflook, geraspte gemberwortel en kerrie toe.
Schep alles enkele malen goed om.
Vervolgens de stukjes ramboetan erbij.
Weer omscheppen en dan de santen, zout en suiker erbij.
Nogmaals omscheppen en 5 min. heel zachtjes laten sudderen.
Opdienen in een voorverwarmde schaal.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
Land van herkomst
Indonesië