Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Semoer Bebek Kemirie
gestoofde eend in gekruide kemiriesaus
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
50
gram
boter
▢
2
tenen
knoflook
fijngehakt
▢
1
eend
▢
2
uien
in ringen
▢
2
fijngemalen
groene lomboks
▢
1
spriet sereh
▢
3
blaadjes
djeroek poeroet
▢
1½
dl
heet water
▢
2
eetlepel(s)
citroensap
▢
2
eetlepel(s)
olie
Kruiden:
▢
20
kemirienoten
▢
4
schijfjes
djahé
▢
2
cm
laos
in schijfjes
▢
1
theelepel
koenjit
▢
1
theelepel
witte peperkorrels
▢
zout
Instructies
Grill of bak de eend goudbruin.
Verdeel hem in kleine stukken.
F ruit de uien en knoflook in de olie.
Doe er de gemalen lombok bij terwijl men goed roert.
Voeg vervolgens de fijngemaakte kruiden hieraan toe en bak het geheel ca. 5 min.
Dan voegt men ook de stukken eend aan dit mengsel toe, evenals sereh, zout en djeroek poeroet.
Giet het hete water en het citroensap erbij en laat nu de eend gaar stomen.
Het gerecht mag niet teveel saus bevatten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Eend
/
Gevogelte
Land van herkomst
Indonesië