Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Oblok Oblok Koening
gestoofde tahoe en tempeh met sperziebonen
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
½
blok
tahoe
▢
½
blok
tempeh
▢
200
gram
sperziebonen
▢
1
ui
▢
2
tenen
knoflook
▢
2
rode lomboks
▢
2
groene lomboks
▢
2
theelepel
asem
▢
½
blok
santen
▢
2
eetlepels
boter
▢
zout
▢
bruine basterdsuiker
Kruiden:
▢
3
theelepel
trassi
▢
1
theelepel
ketoembar
▢
½
theelepel
djinten
▢
2
theelepel
koenjit
▢
2
schijfjes
laos
▢
2
blaadjes
salam
▢
4
blaadjes
djeroek poeroet
Instructies
Snijd de tahoe en tempeh in grove dobbelstenen, de boontjes in grove stukken.
Ui, knoflook en lomboks moeten heel fijn gemaakt worden.
Dan de kruiden heel fijn stampen en vermengen met de ui, knoflook en lomboks.
Dit mengsel fruiten in boter.
Blus dit met ca. 5 dl heet water en roer goed.
Breng het vervolgens aan de kook en laat het 5 min. sudderen.
Voeg ook de boontjes en de tempeh toe aan het vocht en laat de boontjes half gaar worden.
Smelt er dan de santen in en doe er de tahoe bij.
Het gerecht is klaar als de tahoe gaar is.
De tahoe mag niet uit elkaar vallen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Vleesvervangers
Land van herkomst
Indonesië
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch