Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Seroendeng
gekruide en gebrande kokos
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
gram
kokos
▢
4
uitjes
of sjalotjes
▢
1
teen
knoflook
▢
1
theelepel
laos
▢
1
theelepel
djinten
▢
2
theelepel
ketoembar
▢
4
blaadjes
djeroek poeroet
▢
200
gram
pinda's
▢
zout
▢
suiker
▢
citroensap
Instructies
De uien en de knoflook heel fijn snijden.
De kokos vochtig maken met wat kokend water.
Nu de vochtige kokos met alle ingrediënten, behalve de pinda's, in een diepe braadpan en op een kleine vlam lichtbruin bakken.
Steeds omroeren en scheppen en er voor zorgen dat het niet aanbrandt.
Pas als de kokos wat lichtbruin gekleurd is mag men er 2 eetlepels olie bijdoen en verder bruinbakken.
Is het gerecht klaar dan pas de gebakken pinda's erbij doen en alles goed mengen.
Het gerecht mag wat zoetig smaken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit recept is zeer eenvoudig maar vergt wel veel geduld bij het klaarmaken.
Het moet beslist op een klein vuur, want kokos brandt erg snel aan.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Voorgerechten
Land van herkomst
Indonesië