Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bami Goreng 5
gebakken mie met varkensvlees
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
mie
▢
250
gram
varkensvlees
in blokjes
▢
4
eetlepel(s)
olie
▢
4
tenen
knoflook
fijngehakt
▢
1
ui
fijngesneden
▢
1
kg
groenten
▢
1
theelepel
djahé
▢
zout
▢
selderie
▢
peper
▢
augurkjes
Instructies
Kook de mie volgens de aanwijzingen op het pak.
Trek van het vlees met een halve liter water, zout en djahé bouillon tot het vlees gaar is.
Men kan ook de blokjes vlees zachtjes gaar bakken en bouillon maken van een bouillonblokje.
Bak in de olie de ui, knoflook en het vlees.
Voeg dan de goed gewassen en fijngesneden groenten (kool, peultjes, prei, lente-uitjes en taugé) toe behalve de taugé en de prei.
Voeg dan bouillon, zout en peper naar smaak toe. Als de groente bijna gaar is, de taugé, prei en augurkjes erbij doen.
Tot slot de gekookte mie erbij.
Opdienen in een hete schaal en garneren met repen omelet.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
Land van herkomst
Indonesië