1 lente-uitjetje geschilde gemberwortel fijnsnipperen. In een pan doen, ½ literwater, 2 theelepels zout, gesnipperde lente-uitje, helft van de gember, 1 eetlepel sojasaus, sichuanpeper, chilipeper, kaneelstokje, steranijs en rijstwijn.
Aan de kook brengen en de eendefilet toevoegen en in 15 min. zachtjes gaar koken. Intussen andere lente-uitje in de lengte halveren en stukjes van 2 cm snijden.
Peultjes afhalen en wassen.
Bamboe in plakjes snijden.
Appel schillen, klokhuis verwijderen en in schijfjes snijden.
Dan een sausje roeren van 1 eetlepel sojasaus, suiker, theelepel zout, bouillonpoeder en 1 eetlepel water.
Eendfilet uit de pan nemen, goed droogdeppen en laten afkoelen. Tot gebruik afgedekt in dekoelkast leggen.
Taugé wassen en laten uitlekken.
Dan olie verhitten tot 175°C. Eendfilet in 3 tot 4 min. knappend en bruin frituren, daarna laten uitlekken op keukenpapier.
Schaal voorverwarmen.
2 eetlepels olie verhitten en de rest van de gember 1 min. roerbakken, peultjes toevoegen en 1 min. mee roerbakken. 2 eetlepels water toevoegen en met deksel op de pan de peultjes in 3 min. knapperig gaar stoven.
Intussen eendfilet in repen snijden.
Dan aan peultjes toevoegen, bamboe, appel, taugé en lente-uitje en 2 min. roerbakken.
Eend en sausje aan groentemengsel toevoegen en 1 min. mee roerbakken.