Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mosselsalade van de tuinder
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
gram
mosselen
gekookte
▢
1
bakje
tuinkers
▢
1
krop
sla
▢
1
tomaat
▢
4
dunne plakken
ontbijtspek
▢
4
eieren
▢
20
gram
roomboter
▢
zout
▢
grof gemalen peper
Instructies
Meng de mosselen met de helft van de grofgehakte tuinkers.
Was de blaadjes van de krop sla, laat ze goed uitlekken en leg ze in 4 schalen.
Leg de mosselen op het slabedje.
Bak de plakken ontbijtspek in een pan zonder vet mooi knapperig en haal ze uit het vet.
Bak de eieren in het hete spekvet, breng ze met zout en peper op smaak en leg ze samen met het spek op de mosselsalade.
Was de tomaat en snijd hem in partjes.
Garneer de salade met de tomatenpartjes en de rest van de tuinkers.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade
/
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Wereldkeuken