Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Jagaimo Nikkorogashi
gestoofde aardappelen met varkensvlees
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
750
gram
aardappels
▢
1
grote
ui
▢
125
gram
varkensvlees
mager
▢
4
verse
shiitake
of 6 grote champignons
▢
10
worteltjes
▢
6½
dl
kippebouillon
▢
½
dl
donkere sojasaus
▢
3
eetlepel(s)
suiker
▢
4½
eetlepels
olie
▢
enkele druppels
rode peperolie
Instructies
Kies bij voorkeur aardappelen die even groot zijn.
Schil ze en snij ze in 2 tot 3 gelijke parten.
Snij de ui in 4 tot 6 gelijke parten en maak de rokken los.
Wrijf de paddenstoelen met een vochtige doek schoon, verwijder de stelen en snij de hoeden in smalle repen.
Snij de worteltjes in smalle plakjes.
Verhit de olie in een wadjan en voeg enkele druppels rode peperolie toe.
Bak de aardappels eerst 2 min. onder voortdurend omscheppen.
Voeg daarna de uien, paddenstoelen, vlees en worteltjes toe.
Ga door met omscheppen totdat het vlees zijn kleur heeft verloren en de uien wat glazig zien.
Doe dan alles in een hoge pan.
Voegbouillon, sojasaus en suiker toe.
Breng het aan de kook, leg de deksel op de panen zet het vuur lager.
Laat alles 15 min. zachtjes sudderen.
Schud de pan in tussen geregeld om opdat alle ingrediënten door het stoofvocht bedekt worden.
Neem daarna de deksel van de pan en laat alles 7 à 8 min. zachtjes doorkoken waarbij een deel van kookvocht dient te verdampen.
Verdeel de inhoud met stoofvocht over 4 voorverwarmde kommen.
Dien het gerecht zo warm mogelijk op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Varkensvlees
Land van herkomst
Indonesië