Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Niewjaarswafels met Boerenjongens
Een echt Limburgse Oud & Nieuw-traditie is het bakken van Nieuwjaarswafels met boerenjongens.
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
pot
boerenjongens
▢
250
gram
boter
▢
250
gram
witte basterdsuiker
▢
2
zakjes
vanillesuiker
▢
6
eieren
▢
500
gram
zelfrijzend bakmeel
▢
snuf
zout
▢
3
dl
melk
Instructies
Laat de boerenjongens uitlekken, bewaar het vocht.
Roer de boter samen met de suiker en de vanillesuiker lichtgeel en piekig en mix er één voor één de eieren door.
Zeef het bakmeel met het zout en roer dit in gedeelten door het beslag.
Verwarm de melk tot lauw en voeg die bij beetjes toe.
Voeg, als het beslag in stukken van de lepel valt, geen melk meer toe.
Roer er nog 1 eetlepel opgevangen brandewijn door.
Vet een (elektrisch) wafelijzer voor dikke wafels met een beetje olie in en bak van het beslag ± 25 wafels.
Bestrooi ze met poedersuiker.
Lekker met een glaasje van de opgevangen brandewijn.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koek
Land van herkomst
Nederland
Feestdagen etc
Oud & Nieuw