Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Grambambuli
Hongaarse oudejaarsavonddrank
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gr
gedroogd fruit
rozijnen, abrikozen, oranjesnippers en Franse vruchtjes (samen 500 gram)
▢
1
pakje
dadels
ontpitt
▢
100
gram
walnoten
gepelde
▢
1
kg
suikerklontjes
▢
½
liter
Jamaica rum
▢
2
flessen
witte landwijn
▢
kruiden
▢
1
liter
thee
▢
2
dl
citroensap
of ananas-citroensap of sinaasappelsap
Instructies
Laat de gewassen zuidvruchten 24 uur weken, ontpit ze en verdeel ze zo nodig in stukjes.
Leg die in een grote vuurvaste schaal en voeg de oranjesnippers, de in stukjes gesneden dadels en de grofgehakte walnoten toe.
Leg een ijzeren rooster over de schaal, schud de suikerklontjes hierop en begiet deze met de rum.
Steek de rum klokslag 12 uur aan, wacht tot de alcohol is opgebrand en laat de gesmolten suiker in de schaal druppelen.
Voeg dan de warm gekruide wijn, de hete thee en het vruchtensap aan de massa toe.
Roer de drank goed om en dien hem op in grote wijn- of limonadeglazen met een klein deel van de vruchten.
Uit Italië, Zweden en Spanje
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Alcoholische drank
/
Fruit
Land van herkomst
Hongarije
Feestdagen etc
Oud & Nieuw