Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Amandel appelbroodjes
Porties:
6
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
6
plakjes
bladerdeeg
roomboter / diepvries wel eerst ontdooien
▢
150
gram
amandelspijs
▢
1
grote
appel
gesnipperd
▢
50
gram
rozijnen
▢
1
eidooier
▢
1
zakje
vanillesuiker
▢
1
theelepel
amandellikeur
▢
1
ei
losgeklopt
▢
4
eetlepel(s)
amandelschaafsel
▢
2
eetlepel(s)
suiker
▢
kaneel
gemalen
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Vermeng de spijs met de appel, de rozijnen, de eidooier, de vanillesuiker en de likeur.
Vorm 6 spijsrolletjes van 9 cm lengte en leg die op de deegplakjes.
Vouw het deeg erover, plak de randen met water vast, druk er met een vork streepjes in en bestrijk het deeg met ei.
Vermeng het amandelschaafsel en de suiker en strooi dit over de broodjes en druk ze licht aan.
Leg de broodjes op een omgespoelde bakplaat en bak ze 15-20 minuten in het midden van de oven.
Bestrooi de broodjes direct met kaneel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gebak
/
Koek
Land van herkomst
Nederland
Feestdagen etc
Sinterklaas