Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gevulde knoflookchampignons
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
12
middelgrote
champignons
▢
citroensap
▢
30
gram
boter
▢
4
tenen
knoflook
geperst
▢
1
eetlepel
cognac
▢
4
eetlepels
oud broodkruim
▢
3
eetlepels
peterselie
fijngeknipte
▢
zout
▢
versgemalen peper
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Veeg de champignons schoon, breek de steeltjes eraf en hak ze fijn.
Besprenkel de champignons met citroensap.
Bak de knoflook heel kort in 15 gr boter (laat ze niet kleuren), voeg de gehakte stelen toe en bak ze kort mee.
Roer er van het vuur af de cognac, het broodkruim en de peterselie door en breng op smaak met zout en peper.
Zet de champignons in ovenschaaltjes en vul ze hoog op.
Verdeel de rest van de boter er in vlokjes over en bak de champignons in ± 12 minuten goudbruin.
Ook lekker met oesterzwammen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Tapas
Land van herkomst
Nederland