Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Salade piémontaise
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
gram
stevige tomaten
▢
600
gram
aardappels
vastkokende
▢
3
st
eieren
▢
8
st
augurken
▢
150
ml
mayonaise
▢
200
gram
ham
in blokjes gesneden
Instructies
Kook de aardappelen in de schil in 20 minuten gaar.
Laat ze wat afkoelen en verwijder dan de schil.
Snijd de aardappelen in blokjes.
Kook de eieren ong. 10 minuten.
Laat ze daarna schrikken onder de koude kraan en pel ze.
Ontvel de tomaten door ze aan de onderzijde kruislings in te snijden en ze een minuutje in heet water te dompelen.
Haal de tomaten uit het water en spoel ze koud.
Haal daarna het velletje eraf.
Snijd ze in kleine blokjes en doe ze in een kom.
Snijd de augurken in blokjes en doe ze ook in de kom.
Doe de hamblokjes in de kom.
Snijd de eieren in stukjes en doe ook in de kom.
Snijd de aardappelen in blokjes en doe deze ook in de kom.
Roer de mayonaise er voorzichtig door zodat alle ingrediënten bedekt zijn.
Breng eventueel op smaak met zout en peper.
Zet de kom minimaal één uur in de koelkast.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Salade
/
Voorgerechten