Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Arroz de Marisco
Rijst met tomaten en zeevruchten
Porties:
2
personen
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
gram
zeevruchten
▢
2
el
olijfolie
▢
1
ui
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
laurierblad
▢
150
gram
tomatenblokjes
▢
150
gram
langkorrelrijst
▢
400
cc
water
▢
1
visbouillonblokje
▢
100
cc
witte wijn
▢
cayennepeper
▢
zout
▢
1
cc
tabasco
eventueel meer naar smaak
▢
peterselie
Instructies
Zet alle ingrediënten klaar.
Pel en snipper de ui en knoflook.
Laat de zeevruchten ontdooien.
Verhit de olie in een pan en fruit de ui, knoflook zonder dat ze verkleuren.
Voeg dan het laurierblad, een beetje cayennepeper, de tomatenblokjes en tabasco toe. Verkruimel het bouillonblokje.
Laat 1 minuut zachtjes koken.
Voeg de rijst toe.
Roer alles goed door elkaar.
Deglaceer met de witte wijn en laat 1 minuut zachtjes koken.
Voeg het water toe met wat zout.
Laat een kwartiertje koken totdat de rijst gaar is.
Voeg eventueel nog wat water toe.
Voeg de zeevruchten toe en laat 3 tot 5 minuten zachtjes koken.
Proef en voeg eventueel nog wat zout, peper of tabasco toe.
Verdeel over de borden en garneer met wat fijn gesneden peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rijst
/
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Portugal