Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Geflambeerde langoustines met risotto
Porties:
2
personen
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
langoustines
▢
5
cl
cognac
▢
olijfolie
▢
140
gram
arboriorijst
▢
2
sjalot
▢
60
gram
boter
▢
25
cl
visbouillon
▢
10
cl
witte wijn
▢
1
tl
kurkuma
▢
2
doses
saffraan
▢
zout
▢
piment d'espelette
Instructies
Zet alle ingrediënten klaar.
Pel en snipper de sjalotten.
Breek de kop van de langoustines af en haal het pantser eraf.
Risotto
Zet een ruime steelpan op middelhoog vuur.
Verhit 50 gr. boter en fruit de sjalotten.
Voeg de rijst toe en laat deze even bakken.
Voeg de witte wijn toe en laat deze geheel opnemen door de rijst.
Los de saffraan op in een klein scheutje visbouillon.
Voeg scheutje bij scheutje de visbouillon toe.
Voeg wat zout, de kurkuma en een snufje piment d'espelette toe.
Zodra de risotto klaar is voeg dan de saffraan toe met nog een klontje boter.
Draai het vuur uit.
Sluit af met een deksel.
Gerecht verder afmaken.
Zet een koekenpan op hoog vuur met 2 el. olijfolie.
Bak de langoustines aan alle zijden aan.
Zet de afzuigkap uit en flambeer met de cognac.
Verdeel de risotto over de borden en leg er de langoustines op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rijst
/
Vis
/
Zeevruchten